Faranghe - een italiaanse woonboerderij

ravioli con burro e salie

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Ravioli con burro e salvia

Ravioli met boter en salieblaadjes

 

 

ingrediënten voor 4 personen

Zelf ravioli maken? Kijk voor de instructies hieronder. Of maak het jezelf makkelijk en koop verse ravioli bij de Italiaanse traiteur. Hoe behendiger de maker, des te dunner het deeg.

650 gram ravioli met ricotta en spinazie (of andere vulling zoals pompoen, maar geen vlees)
20 verse salieblaadjes
50 gram roomboter
Peper uit de molen
Parmezaanse kaas van de rasp

bereidingswijze

Kook de ravioli in een grote pan met gezouten water ongeveer 4 minuten. Smelt de  boter en doe er de salieblaadjes in als het niet meer bruist (niet bruin laten worden).Laten frituren tot de salie gaat geuren. Giet dan de gesmolten boter met salie over de ravioli, een paar draaien aan de pepermolen en kaas erover naar smaak.

Smakelijk eten – buon apetito

zelf ravioli maken

Ravioli gevuld met ricotta en spinazie. Maak pastadeeg van 300 gram bloem en 3 eieren. (zie basis recept)
Vulling; 250 gram verse spinazie even koken in weinig water. Goed uit laten lekken, het vocht er zoveel mogelijk uitknijpen en dan de spinazie fijnhakken. 150 gram ricotta, 1 koffielepel geraspte nootmuskaat, 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, zout, versgemalen zwarte peper, 2 eidooiers.

Het pastadeeg uitrollen. De ingrediënten voor de vulling goed mengen. Leg, steeds ongeveer op 5 cm van elkaar, een theelepel van de vulling, op één vel van de pasta. Om er zeker van te zijn dat de ravioli tijdens het koken niet opengaan, bestrijk je de plaatsen tussen de hoopjes vulling met een penseeltje met eiwit of water. Leg het volgende vel erop en druk rondom de vulling de randen goed aan. Leg de ravioli op een theedoek tot ze allemaal klaar zijn. Om ze te laten drogen zonder dat het deegvel loskomt, door het vocht van de vulling, of zonder dat ze aan elkaar plakken, laat je ze best wat uitdrogen op een met bloem ingestoven bakplaat. De ravioli zijn klaar om gekookt te worden.

 

Proef ook eens cannelloni gevuld met spinazie en ricotta of tagliatelle met gambas en citroen